logo

Totaalleverancier voor al
uw snijwerk op maat

Lasersnijden RVS

Het materiaal RVS is zeer geschikt om te lasersnijden en te watersnijden. SNIJ Noord heeft de machinecapaciteit om RVS te lasersnijden tot een dikte van circa 25mm. SNIJ Noord is voor roestvaststaal overstempelbevoegd volgens TÜV Nord Certification voor 3.1 certificaten. Wilt u uw materiaal 3.2 overstempelen dan kunnen wij dit ook voor u verzorgen.

Soorten RVS

De twee basistypen binnen roestvaststaal zijn 304 en 316. Deze behoren tot de categorie austenitische RVS. In een austeniet (verkorte term voor een austenitisch RVS) zitten tenminste 4 belangrijke legeringselementen, te weten ijzer, chroom, koolstof en nikkel. Kijk hieronder voor een compleet overzicht van verschillende soorten RVS. Naast RVS verwerkt SNIJ Noord ook hoogwaardige nikkel-legeringen. Wilt u meer uitleg over soorten RVS en terminologie, leest u dan ons blog Roestvaststaal in duidelijke taal.

Hier treft u een overzichtstabel met RVS Materiaal soorten.

TÜV overstempelbevoegd

SNIJ Noord is voor roestvaststaal overstempelbevoegd volgens TÜV Nord Certification voor 3.1 certificaten. De TÜV-certificering biedt klanten zekerheid voor wat betreft de kwaliteit en de traceerbaarheid van het door SNIJ Noord verwerkte RVS. SNIJ Noord maakt in principe gebruik van Europees gecertificeerd roestvaststaal. Wilt u uw materiaal 3.2 overstempelen dan kunnen wij dit ook voor u verzorgen.

Voordelen Lasersnijden RVS

RVS kan gesneden worden op de lasersnijmachine en waterjet. Groot voordeel van het lasersnijden van RVS is de hoge snelheid, de gladde en schone snede (ook bij dun materiaal), de mogelijkheid om complexe contouren te snijden en de goede gravure met lasersnijden. Meer informatie en uitleg over lasersnijden in duidelijke taal vindt u in ons blog over lasersnijden. 

Toepassing RVS voor diverse marktgebieden

Roestvaststaal wordt toegepast voor onder andere machine onderdelen, onderdelen voor transportmiddelen, voor tandwielen, reclamezuilen en gereedschappen.  Klanten van SNIJ Noord zijn actief in de voedingsmiddelenindustrie, zuivel, machinebouw, maritieme sector, architectuur en infrastructuur. Voorbeeldprojecten van lasersnijden van RVS en andere materialen vindt u onder Referenties.

Naast lasersnijden is roestvaststaal (RVS) ook zeer geschikt voor watersnijden. Ook dat voert SNIJ Noord voor u uit. Vraag gerust om meer informatie of een vrijblijvende offerte. Mailt u daarvoor naar verkoop op snijnoord punt nl of belt u 0513 622 841.