logo

Totaalleverancier voor al
uw snijwerk op maat

Lassen

Het lassen van RVS, staal of aluminium is specialistisch werk. Onze vakmensen zijn gecertificeerd voor onder meer veilig lassen. SNIJ Noord levert topkwaliteit in TIG lassen, MIG lassen en orbitaal lassen.

Maatwerk in lassen

Nadat plaatmateriaal is bewerkt, is lassen een specialistisch en veelvoorkomend werkproces in plaatbewerking. SNIJ Noord biedt, afhankelijk van het materiaal en de specifieke eisen aan het halffabrikaat, een breed pakket aan mogelijkheden op het gebied van laswerk.

Lassen vergt kennis van het materiaal en de toepassing. Daarom vereist lassen vaak maatwerk. De jarenlange ervaring van onze lasspecialisten komt daarbij uitstekend van pas. Afhankelijk van de specificaties wordt de juiste lastechniek gekozen.

Lastechnieken door SNIJ Noord zijn TIG lassen, MIG lassen en Orbitaal lassen. Deze technieken leggen we stuk voor stuk kort uit. Wilt u meer informatie over het lassen van RVS, staal of aluminium? Neemt u dan contact op met de specialisten van SNIJ Noord via 0513 622 841 of verkoop op snijnoord punt nl.

TIG lassen

TIG lassen is zeer geschikt voor het lassen van roestvaststaal. TIG lassen wordt vooral gebruikt om hele precieze lassen te maken. TIG lassen is daarom – en door zeer hoge temperaturen – zeer specialistisch werk. Groot voordeel van TIG lassen is dat met deze lastechniek ook hele dunne materialen kunnen worden gelast.

MIG lassen

MIG lassen is geschikt voor RVS, staal en aluminium. Door een elektrische vlamboog worden twee materialen verwarmd op de plek waar ze verbonden moeten worden. Door toevoeging van een dunne metaaldraad worden de twee stukken aan elkaar gelast. Bij MIG lassen wordt een constante spanning gebruikt. Voordelen van MIG lassen zijn:
•    Breed inzetbaar
•    Goede laskwaliteit
•    Snelle lasmethode

Orbitaal lassen

Orbitaal lassen is een volledig gemechaniseerd lasproces voor buizen, leidingen en ronde objecten zoals flenzen. Door een geautomatiseerd TIG-lasproces draait de elektrode in een rechte baan om de buitenkant van de naad die gelast wordt. Voordelen van orbitaal lassen zijn:
•    Zeer nauwkeurige lasverbindingen en daardoor geschikt voor o.a. farmacie
•    Uitstekende doorlas en daardoor geschikt voor o.a. voedingsindustrie
•    Snelle lasmethode doordat de lasboog om de lasnaad draait

Offerte voor lassen door SNIJ Noord

Onze specialisten geven u graag advies over de beste lastechniek voor uw halffabrikaat. Neemt u daarom contact met ons op als u vragen heeft over TIG lassen, MIG lassen of orbitaal lassen van RVS, staal of aluminium.