logo

Totaalleverancier voor al
uw snijwerk op maat

Eerste filmpjes nieuwe machine SNIJ Noord

  • Nieuws
  • ± 1 minuut

Afgelopen weken is de nieuwe TruLaser 3030 Fiber geïnstalleerd bij SNIJ Noord. Hiermee zetten zij een belangrijke volgende stap in de procesontwikkeling van het jonge bedrijf. Sinds 2009 is SNIJ Noord een groeiende speler voor lasersnijden, watersnijden en sinds kort ook kantwerk voor bedrijven in heel Nederland.

Met de investering in de nieuwe TruLaser 3030 Fiber breidt SNIJ Noord opnieuw de productiecapaciteit uit. In 2017 werd geïnvesteerd in een TruLaser 5060 lasersnijmachine en in november 2014 werd de TruLaser 3030 geïnstalleerd. "De nieuwe machine vervangt een bestaande lasersnijmachine, waardoor de productiecapaciteit groter wordt. SNIJ Noord beschikt nu over drie lasersnijmachines en twee waterjets. Voor nabewerking is kortgeleden geïnvesteerd in een kantbank voor groot kantwerk en een afbraammachine. Deze investeringen maken SNIJ Noord tot een totaalleverancier voor snijwerk op maat", aldus Gerrit Jellema.

Uitbreiding nieuwe stap naar Smart Factory

Met de nieuwe TruLaser 3030 Fiber wordt het mogelijk om grotere productieplannen te draaien. Daarvoor is gekozen voor een totaaloplossing waarbij de TruLaser 3030 Fiber is uitgebreid met een LiftMaster Compact en een PartMaster van Trumpf. "Door deze vorm van automatisering is het mogelijk om plaatmateriaal sneller te laden en te lossen. Met de PartMaster worden bewerkte stukken en resterende roosters snel en eenvoudig verwijderd", legt Jellema uit. "De machine kan op deze manier door één persoon bediend worden, waarbij beschadigingen aan materiaal en werklast voor onze medewerkers geminimaliseerd worden." De uitbreiding van de capaciteit en automatisering van het productieproces vormen een belangrijke stap naar Smart Factory.