logo

Totaalleverancier voor al
uw snijwerk op maat

SNIJ Noord groeit en investeert in nieuwe lasersnijmachine

  • Nieuws
  • ± 1 minuut

136492-snij-noord-introduceert-1024x516.jpg

HEERENVEEN – SNIJ Noord, opgericht in 2009, is een jong en ambitieus bedrijf gespecialiseerd in het watersnijden en lasersnijden van precisieonderdelen. Met Friese nuchterheid, flexibiliteit en oplossingsgerichtheid timmert het bedrijf al ruim 5 jaar aan de weg. In 2012 werd geïnvesteerd in een tweede watersnijmachine. Volgende maand zal de tweede lasersnijmachine operationeel zijn.

De nieuwe TruLaser 3030 lasersnijmachine levert niet alleen een grotere capaciteit op, maar zorgt ook voor nieuwe kansen voor het Heerenveense bedrijf. SNIJ Noord is gespecialiseerd in het snijden van precisieonderdelen voor onder andere machine- en apparatenbouwers, landbouwmechanisatie, automotive, wegenbouw, jacht- en scheepsbouw en luchtvaartindustrie. Door de groei van het bedrijf en de toenemende vraag naar innovatieve oplossingen is een capaciteitsuitbreiding gewenst. De keuze voor de TruLaser van het merk TRUMPF sluit dan ook naadloos aan op de gezonde ontwikkeling van SNIJ Noord.

De nieuwe machine levert zowel SNIJ Noord als haar klanten belangrijke voordelen op. Specificaties die uniek zijn voor deze machine zorgen voor een hogere flexibiliteit en efficiëntie. De snijkop van de TruLaser 3030 bijvoorbeeld kan materialen met verschillende diktes probleemloos in dezelfde shift snijden, wat leidt tot snellere doorlooptijden. Het koelen van het te bewerken materiaal middels de CoolLine techniek zorgt voor een hogere materiaalefficiëntie en dunnere contouren van de onderdelen. Het levert een efficiëntieverbetering van ruim 30% op en 10% minder snijverlies. Voor klanten levert dit een hogere flexibiliteit, veel meer snijmogelijkheden en snellere doorlooptijden op. Logischerwijs heeft dit ook een positief effect op de prijs, waardoor concurrerende prijzen geboden kunnen worden.

Voor SNIJ Noord betekent de groei en de investering in de nieuwe lasersnijmachine ook uitbreiding van het team. De komende maanden zal het team met 2 nieuwe medewerkers worden versterkt. Veelal werkt SNIJ Noord naast het vaste team medewerkers met een flexibele schil van specialisten, zodat jaarrond maatwerk geleverd kan worden. Ambities voor de toekomst liggen vooral op het vlak van innovatie, doorontwikkeling van het machinepark en team en procesoptimalisaties.