logo

Totaalleverancier voor al
uw snijwerk op maat

Roestvaststaal

Roestvaststaal is een materiaal dat vaak wordt toegepast voor zowel lasersnijden als watersnijden. Afhankelijk van de dikte van het materiaal en de eventuele toepassing wordt gekozen voor de juiste snijtechniek. SNIJ Noord heeft de techniek in huis om RVS te lasersnijden tot een dikte van 30mm, en te watersnijden tot een dikte van ca. 150mm.

TÜV overstempelbevoegd

SNIJ Noord is voor roestvaststaal overstempelbevoegd volgens TÜV Nord Certification voor 3.1 certificaten. De TÜV-certificering biedt klanten zekerheid voor wat betreft de kwaliteit en de traceerbaarheid van het door SNIJ Noord verwerkte RVS. SNIJ Noord maakt in principe gebruik van Europees gecertificeerd roestvaststaal. Wilt u uw materiaal 3.2 overstempelen dan kunnen wij dit ook voor u verzorgen.

Soorten RVS

De twee basistypen binnen roestvaststaal zijn 304 en 316. Deze behoren tot de categorie austenitische RVS. In een austeniet (verkorte term voor een austenitisch RVS) zitten tenminste 4 belangrijke legeringselementen, te weten ijzer, chroom, koolstof en nikkel.

Kijk hier voor een compleet overzicht van verschillende soorten RVS.

Naast RVS verwerkt SNIJ Noord ook  hoogwaardige nikkel-legeringen.

Toepassing RVS voor diverse marktgebieden

Roestvaststaal wordt toegepast voor onder andere machine onderdelen, onderdelen voor transportmiddelen, voor tandwielen, reclamezuilen en gereedschappen.  Klanten van SNIJ Noord zijn actief in de voedingsmiddelenindustrie, zuivel, machinebouw, maritieme sector, architectuur en infrastructuur. Vraag gerust om meer informatie of een vrijblijvende offerte. Mailt u daarvoor naar verkoop op snijnoord punt nl of belt u 0513 622 841.