logo

Totaalleverancier voor al
uw snijwerk op maat

Buislasersnijden Aluminium

Aluminium is zeer geschikt om te bewerken middels buislasersnijden. SNIJ Noord heeft de kennis en de machinecapaciteit om uw aluminium buizen en profielen te buislasersnijden. Buislasersnijden waarborgt hoogwaardige halffabrikaten en onderdelen, wat een positief effect heeft op verdere assemblage en nabewerking. Vraag gerust om meer informatie of een vrijblijvende offerte. Mailt u daarvoor naar verkoop op snijnoord punt nl of belt u 0513 622 841.

TÜV overstempelbevoegd

SNIJ Noord is overstempelbevoegd volgens TÜV Nord Certification voor 3.1 certificaten. De TÜV-certificering biedt klanten zekerheid voor wat betreft de kwaliteit en de traceerbaarheid van door SNIJ Noord verwerkte materialen en de precisie-onderdelen. SNIJ Noord maakt daarbij in principe gebruik van Europees gecertificeerd aluminium.

Voordelen Lasersnijden Aluminium

Buislasersnijden van aluminium heeft diverse voordelen. Deze techniek is bijzonder praktisch in de volgende fasen van het productieproces. Met buislasersnijden is het tevens mogelijk om complexe contouren aan te brengen in buizen en profielen. Wilt u weten of buislasersnijden van aluminium buizen en profielen geschikt is voor uw opdracht? Onze specialisten adviseren u graag en kijken samen met u welke materialen welke voordelen bieden in uw specifieke situatie.

Toepassing Aluminium

De buizen en profielen die door SNIJ Noord worden gesneden worden toegepast voor:

  • Onderdelen
  • Framewerk
  • Halffabrikaten

De specialisten van SNIJ Noord geven u graag advies op maat.

Toepassing Aluminium in verschillende marktgebieden

Aluminium is een zeer geschikt voor buislasersnijden, maar ook voor lasersnijden en watersnijden. Het is daarom een veel toegepast materiaal. Aluminium wordt vaak gekozen voor lichtgewicht onderdelen, zoals transportmiddelen. Maar ook in de apparatenbouw (voor opslagtanks en drukvaten), chemische industrie en voedingsmiddelenindustrie wordt volop gebruikt gemaakt van aluminium. Daarnaast wordt aluminium toegepast voor gevelbekledingen en draagconstructies in de bouw en voor hoogwaardige onderdelen in de jacht- en scheepsbouw. Voorbeeldprojecten en meer informatie over het toepassen van aluminium vindt u onder Referenties.