logo

Totaalleverancier voor al
uw snijwerk op maat

Buislasersnijden RVS

Het materiaal RVS is zeer geschikt om te buislasersnijden, net als lasersnijden en watersnijden. SNIJ Noord is voor roestvaststaal overstempelbevoegd volgens TÜV Nord Certification voor 3.1 certificaten. Wilt u uw materiaal 3.2 overstempelen dan kunnen wij dit ook voor u verzorgen.

Voordelen buislasersnijden RVS

RVS buizen en profielen kunnen perfect gesneden worden op de TRUMPF buislasermachine. Een groot voordeel van het buislasersnijden van RVS buizen en profielen is de mogelijkheid om complexe contouren te snijden. Dit zorgt voor profielen van hoge kwaliteit, zodat deze probleemloos geassembleerd of verder bewerkt kunnen worden. 

Toepassing RVS voor diverse marktgebieden

Roestvaststaal wordt toegepast voor onder andere leidingwerk en halffabrikaten in apparatenbouw. Door de spatbeschermingsinrichting wordt de binnenkant van uw buis of profiel tijdens het buislasersnijden beschermd tegen vervuiling. Een belangrijk voordeel, vooral voor onze klanten die hoge eisen stellen aan kwaliteit! Klanten van SNIJ Noord zijn actief in de voedingsmiddelenindustrie, zuivel, machinebouw, maritieme sector, architectuur en infrastructuur.

Verschillende soorten RVS

De twee basistypen binnen roestvaststaal zijn 304 en 316. Deze behoren tot de categorie austenitische RVS. In een austeniet (verkorte term voor een austenitisch RVS) zitten tenminste 4 belangrijke legeringselementen, te weten ijzer, chroom, koolstof en nikkel. Naast RVS verwerkt SNIJ Noord ook hoogwaardige nikkel-legeringen. Wilt u meer uitleg over soorten RVS en toepassing voor uw project, vraag dan gerust om advies op maat.

TÜV overstempelbevoegd

SNIJ Noord is voor roestvaststaal overstempelbevoegd volgens TÜV Nord Certification voor 3.1 certificaten. De TÜV-certificering biedt klanten zekerheid voor wat betreft de kwaliteit en de traceerbaarheid van het door SNIJ Noord verwerkte RVS. SNIJ Noord maakt in principe gebruik van Europees gecertificeerd roestvaststaal. Wilt u uw materiaal 3.2 overstempelen dan kunnen wij dit ook voor u verzorgen.

Naast buislasersnijden en lasersnijden is roestvaststaal (RVS) ook zeer geschikt voor watersnijden. Ook dat voert SNIJ Noord voor u uit. Vraag gerust om meer informatie of een vrijblijvende offerte. Mailt u daarvoor naar verkoop op snijnoord punt nl of belt u 0513 622 841.