Laser­snijden RVS

Het materiaal RVS is zeer geschikt om te laser­snijden, buis­laser­snijden en te water­snijden. SNIJ Noord heeft de machinecapaciteit om RVS te laser­snijden tot een dikte van circa 40mm. SNIJ Noord is voor roestvaststaal overstempelbevoegd volgens TÜV Nord Certification voor 3.1 certificaten. Wilt u uw materiaal 3.2 overstempelen, dan kunnen wij dit ook voor u verzorgen.

RVS laser­snijden door SNIJ Noord

Met de lasersnijmachines kan SNIJ Noord een breed snijpakket aanbieden. Daarnaast beschikt SNIJ Noord over unieke mogelijkheden:

Lees ook meer over het laser­snijden van aluminium of staal. Daarnaast heeft SNIJ Noord alle capaciteit voor water­snijden, buis­laser­snijden en na­bewerking, waaronder kanten.

Offerte

Vraag gerust om meer informatie of een vrijblijvende offerte.
Mail of bel ons gerust:

verkoop op snijnoord punt nl 0513622841

TÜV overstempelbevoegd

SNIJ Noord is voor roestvaststaal overstempelbevoegd volgens TÜV Nord Certification voor 3.1 certificaten. De TÜV-certificering biedt klanten zekerheid voor wat betreft de kwaliteit en de traceerbaarheid van het door SNIJ Noord verwerkte RVS. SNIJ Noord maakt in principe gebruik van Europees gecertificeerd roestvaststaal. Wilt u uw materiaal 3.2 overstempelen, dan kunnen wij dit ook voor u verzorgen.

Voordelen Laser­snijden RVS

RVS kan gesneden worden op de lasersnijmachine en waterjet. Groot voordeel van het laser­snijden van RVS is de hoge snelheid, de gladde en schone snede (ook bij dun materiaal), de mogelijkheid om complexe contouren te snijden en de goede gravure met laser­snijden. Meer informatie en uitleg over laser­snijden in duidelijke taal vindt u in ons blog over laser­snijden.

Toepassing RVS voor diverse marktgebieden

Roestvaststaal wordt toegepast voor onder andere machine onderdelen, onderdelen voor transportmiddelen, balusters en complexe installaties. Klanten van SNIJ Noord zijn actief in de voedingsmiddelenindustrie, zuivel, machinebouw, maritieme sector, architectuur en infrastructuur. Voorbeeldprojecten van laser­snijden van RVS en andere materialen vindt u onder Cases.

Soorten RVS

De twee basistypen binnen roestvaststaal zijn 304 en 316. Deze behoren tot de categorie austenitische RVS. In een austeniet (verkorte term voor een austenitisch RVS) zitten tenminste 4 belangrijke legeringselementen, te weten ijzer, chroom, koolstof en nikkel. Kijk hieronder voor een compleet overzicht van verschillende soorten RVS.


Overzichtstabel RVS materiaal­soorten


Naast RVS verwerkt SNIJ Noord ook hoogwaardige nikkel-legeringen. Wilt u meer uitleg over soorten RVS en terminologie, leest u dan het blog Roestvaststaal in duidelijke taal.

Meer informatie

Naast laser­snijden is roestvaststaal (RVS) ook zeer geschikt voor buis­laser­snijden en water­snijden. Ook dat voert SNIJ Noord voor u uit. Vraag gerust om meer informatie of een vrijblijvende offerte. Mailt u daarvoor naar verkoop op snijnoord punt nl of belt u 0513 622 841.