Kanten

Het zetten of kanten van plaatmaterialen voert SNIJ Noord in huis uit. Deze manier van nabewerken voegt waarde toe aan uw halffabricaten van RVS, aluminium of staal.

Seriematig en grootformaat kanten

SNIJ Noord beschikt over meerdere kantbanken, waarmee zowel seriematig kantwerk als grootformaat zetwerk kan worden uitgevoerd. SNIJ Noord kan in huis kantwerk uitvoeren tot 6 meter werkbreedte en een tonnage van 320 ton. Vraag voor meer informatie advies aan de specialisten van SNIJ Noord.

Waarom kanten door SNIJ Noord

Laat u uw snijwerk door SNIJ Noord doen? Dan kan het uw werkprocessen versnellen als u ook het kantwerk door SNIJ Noord laat doen. U ontvangt een halffabrikaat met toegevoegde waarde, waardoor u uw tijd, energie en vakmanschap optimaler kunt benutten. Alle voorbereidingen zijn dan door SNIJ Noord al voor u gedaan.

Ook voor loonwerk kunt u bij SNIJ Noord terecht. Tijdelijk uw kantwerk of snijwerk uitbesteden? Of wilt u ervaring opdoen met het uitbesteden en efficiënter inrichten van uw werkprocessen? Neemt u gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Offerte

Vraag gerust om meer informatie of een vrijblijvende offerte.
Mail of bel ons gerust:

verkoop op snijnoord punt nl 0513622841 online calculeren

Overige na­bewerking door SNIJ Noord

Naast kanten voert SNIJ Noord ook andere bewerkingen in huis uit. Met nabewerken wordt een halffabrikaat gereedgemaakt voor verdere bewerking of wordt een bewerking gedaan om een product te beschermen. Voorbeelden hiervan zijn afbramen of trommelen. Daarnaast kan door middel van na­bewerking de uitvoering van vervolgstappen worden vereenvoudigd, waardoor kosten worden bespaard. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hechting van coating of afbramen waardoor er geen beschadigingen ontstaan. SNIJ Noord zorgt ervoor dat u volledig ontzorgd wordt op het gebied van plaatmateriaal.

Nabewerken door trommelen

Trommelen is een methode van nabewerken waarbij kleine onderdelen in een trommelmachine met steentjes afgerond worden. De techniek is even simpel als doeltreffend. Middels trommelen worden imperfecties aan de randen en het oppervlak (deels) verwijderd. De kleine steentjes schuren langs de producten en geven een mooi uniform uiterlijk. Dit zorgt voor een ideale basis voor lakken en coaten. Trommelen is zeer geschikt voor kleine onderdelen die uit plaatmateriaal zijn gesneden middels laser­snijden of water­snijden. SNIJ Noord gebruikt trommelen als methode voor nabewerken bij RVS en aluminium.

Voor grotere onderdelen (> 150mm lengte) biedt SNIJ Noord de mogelijkheid om onderdelen te ontbramen middels mechanisch ontbramen.

Mechanisch ontbramen

Bij mechanisch ontbramen worden bramen aan lasersnijwerk machinaal verwijderd. SNIJ Noord zet mechanisch ontbramen in voor zowel RVS als aluminium. Het is mogelijk om een snijproduct zowel enkelzijdig als dubbelzijdig te ontbramen, afhankelijk van verdere na­bewerking en toepassing in het eindproduct.

Verspanen

Een andere manier van nabewerken is verspanen. SNIJ Noord werkt nauw samen met specialisten voor de verspaning van snijproducten. Dit maakt het mogelijk om iedere verspanende bewerking via SNIJ Noord uit te laten voeren. SNIJ Noord houdt de eindregie op de uitvoering, uitstraling en kwaliteit van het halffabrikaat.

Er zijn diverse zogenoemde verspanende bewerkingen. Denk bijvoorbeeld aan frezen, draaien, het aanbrengen van extra afschuiningen of draadtappen in een plaat. SNIJ Noord werkt voor deze na­bewerkingstechnieken samen met geselecteerde partners. Deze partners dienen te voldoen aan zeer hoge kwaliteitseisen, zodat de kwaliteit van uw eindproduct gegarandeerd is.

Vraag gerust om meer advies, referentieprojecten en een vrijblijvende offerte voor de na­bewerking van uw snijproduct.