logo

Totaalleverancier voor al
uw snijwerk op maat

Aluminium

Aluminium heeft unieke eigenschappen en is zeer geschikt voor zowel lasersnijden als watersnijden. SNIJ Noord heeft de machinecapaciteit en kennis in huis om verschillende soorten aluminium te lasersnijden tot 12mm materiaaldikte en te watersnijden tot ongeveer 150mm. Daar komt bij dat SNIJ Noord TÜV overstempelbevoegd is volgens TÜV Nord Certification.

Soorten aluminium

SNIJ Noord biedt de mogelijkheid om te kiezen voor verschillende soorten aluminium. Afhankelijk van toepassing kan gebruik worden gemaakt van EN AW 1050 (Al99.5 volgens de oude benaming), EN AW 5083 (AlMg4.5Mn), EN AW 5754 (AlMg3) of EN AW 6082 (AlMgSi1). Op deze manier biedt SNIJ Noord een breed snijpakket in aluminium voor de meest toegepaste aluminiumsoorten.

Voor een compleet overzicht van alle aluminiumsoorten verwijzen wij u naar ons blog of de informatiepagina.

TÜV overstempelbevoegd

SNIJ Noord is overstempelbevoegd volgens TÜV Nord Certification voor 3.1 certificaten. De TÜV-certificering biedt klanten zekerheid voor wat betreft de kwaliteit en de traceerbaarheid van door SNIJ Noord verwerkte materialen en de precisie-onderdelen die door SNIJ Noord worden geleverd. SNIJ Noord maakt daarbij in principe gebruik van Europees gecertificeerd aluminium.

Unieke eigenschappen

Aluminium biedt unieke voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld staal. Een paar voordelen zijn:

  • Aluminium is ongeveer 3x lichter dan staal;
  • Aluminium is licht en beresterk;
  • Het geleidt warmte en elektriciteit erg goed;
  • Aluminium beschermt zichzelf tegen corrosie.

Om deze redenen zien we dat aluminium vaak wordt toegepast voor lichtgewicht onderdelen. Uiterste precisie is dan een must. Daar komt bij dat aluminium redelijk makkelijk te bewerken is. Dat is een voordeel wanneer het product nabewerkt moet worden.

Toepassingsgebieden aluminium

Zoals al aangegeven wordt aluminium vaak gekozen voor lichtgewicht onderdelen, zoals transportmiddelen. Maar ook in de apparatenbouw (voor opslagtanks en drukvaten),chemische industrie en voedingsmiddelenindustrie wordt volop gebruikt gemaakt van aluminium. Daarnaast wordt aluminium toegepast voor gevelbekledingen en draagconstructies in de bouw en voor hoogwaardige onderdelen in de jacht- en scheepsbouw. 

Wilt u weten of aluminium geschikt is voor uw toepassing? Neemt u vrijblijvend contact op met onze specialisten. Zij adviseren u graag. Mailt u daarvoor naar verkoop op snijnoord punt nl of belt u 0513 622 841.