Aluminium

Aluminium heeft unieke eigenschappen en is zeer geschikt voor zowel laser­snijden, buis­laser­snijden als water­snijden. SNIJ Noord heeft de machinecapaciteit en kennis in huis om verschillende soorten aluminium te laser­snijden tot 12mm materiaaldikte en te water­snijden tot ongeveer 150mm. Daar komt bij dat SNIJ Noord TÜV overstempelbevoegd is volgens TÜV Nord Certification.

Soorten aluminium

SNIJ Noord biedt de mogelijkheid om te kiezen voor verschillende soorten aluminium. Afhankelijk van toepassing kan gebruik worden gemaakt van EN AW 1050 (Al99.5 volgens de oude benaming), EN AW 5083 (AlMg4.5Mn), EN AW 5754 (AlMg3) of EN AW 6082 (AlMgSi1). Op deze manier biedt SNIJ Noord een breed snijpakket voor de meest toegepaste aluminium­soorten.

Voor een compleet overzicht van alle aluminium­soorten verwijzen wij u naar ons blog of de informatiepagina.

TÜV overstempelbevoegd

SNIJ Noord is overstempelbevoegd volgens TÜV Nord Certification voor 3.1 certificaten. De TÜV-certificering biedt klanten zekerheid voor wat betreft de kwaliteit en de traceerbaarheid van door SNIJ Noord verwerkte materialen en de precisie-onderdelen die door SNIJ Noord worden geleverd. SNIJ Noord maakt daarbij in principe gebruik van Europees gecertificeerd aluminium.

Unieke eigenschappen

Om deze redenen zien we dat aluminium vaak wordt toegepast voor lichtgewicht onderdelen. Uiterste precisie is dan een must. Daar komt bij dat aluminium redelijk makkelijk te bewerken is. Dat is een voordeel wanneer het product nabewerkt moet worden.

Toepassingsgebieden aluminium

Zoals al aangegeven wordt aluminium vaak gekozen voor lichtgewicht onderdelen, zoals transportmiddelen. Maar ook in de apparatenbouw, voor opslagtanks, in de chemische industrie en voedingsmiddelenindustrie wordt volop gebruikgemaakt van aluminium. Daarnaast wordt aluminium toegepast voor gevelbekledingen en voor hoogwaardige onderdelen in de jacht- en scheepsbouw.


Wilt u weten of aluminium geschikt is voor uw toepassing? Neemt u vrijblijvend contact op met onze specialisten. Zij adviseren u graag. Mailt u daarvoor naar verkoop op snijnoord punt nl of belt u 0513 622 841.

Offerte

Vraag gerust om meer informatie of een vrijblijvende offerte.
Mail of bel ons gerust:

verkoop op snijnoord punt nl 0513622841 online calculeren