logo

Totaalleverancier voor al
uw snijwerk op maat

Lasersnijden Aluminium

Aluminium is een zeer geschikt materiaal om zowel te lasersnijden als te watersnijden. SNIJ Noord heeft de capaciteit in huis om aluminium te lasersnijden tot een dikte van ca 12mm. Een aantal aluminium soorten die door SNIJ Noord worden verwerkt zijn:

  • EN AW 1050 (Al99.5)
  • EN AW 5083 (AlMg4.5Mn)
  • EN AW 5754 (AlMg3)
  • EN AW 6082 (AlMgSi1)

Voor een compleet overzicht van aluminiumsoorten verwijzen wij u naar de materialenpagina over aluminium.

TÜV overstempelbevoegd

SNIJ Noord is overstempelbevoegd volgens TÜV Nord Certification voor 3.1 certificaten. De TÜV-certificering biedt klanten zekerheid voor wat betreft de kwaliteit en de traceerbaarheid van door SNIJ Noord verwerkte materialen en de precisie-onderdelen die door SNIJ Noord worden geleverd. SNIJ Noord maakt daarbij in principe gebruik van Europees gecertificeerd aluminium.

Voordelen Lasersnijden Aluminium

Het lasersnijden van aluminium heeft diverse voordelen. Zo is het mogelijk om met een hoge snelheid te snijden. Bij dun materiaal zorgt lasersnijden voor een schone en gladde snede. Dit is bijzonder praktisch in de volgende fasen van het productieproces. Met lasersnijden is het tevens mogelijk om complex te snijden contouren te verwerken. Tenslotte levert lasersnijden een goede gravure op. Wilt u weten of aluminium geschikt is voor uw opdracht voor lasersnijden? Onze specialisten adviseren u graag en kijken samen met u welke materialen welke voordelen bieden in uw specifieke situatie.

Toepassing Aluminium

De halffabrikaten die door SNIJ Noord worden gesneden worden toegepast voor:

  • Machine onderdelen
  • Tandwielen
  • Reclamezuilen
  • Gereedschappen

Onder Referenties vindt u diverse projecten waarbij is gekozen voor lasersnijden van aluminium. De specialisten van SNIJ Noord geven u graag advies op maat.

Toepassing Aluminium in verschillende marktgebieden

Aluminium is een zeer geschikt en veel toegepast materiaal. Aluminium wordt vaak gekozen voor lichtgewicht onderdelen, zoals transportmiddelen. Maar ook in de apparatenbouw (voor opslagtanks en drukvaten), chemische industrie en voedingsmiddelenindustrie wordt volop gebruikt gemaakt van aluminium. Daarnaast wordt aluminium toegepast voor gevelbekledingen en draagconstructies in de bouw en voor hoogwaardige onderdelen in de jacht- en scheepsbouw. Voorbeeldprojecten en meer informatie over het toepassen van aluminium en de keuze voor lasersnijden vindt u onder Referenties.