logo

Totaalleverancier voor al
uw snijwerk op maat

SNIJ Noord zet met uitbreiding capaciteit en automatisering volgende stap naar Smart Factory

  • Nieuws
  • 2 images

Het Heerenveense bedrijf SNIJ Noord zet met de investering in een TruLaser 3030 Fiber en automatisering door online calculeren een belangrijke volgende stap in de procesontwikkeling van het jonge bedrijf. Sinds 2009 is SNIJ Noord een groeiende speler voor lasersnijden, watersnijden en sinds kort ook kantwerk voor bedrijven in heel Nederland.

Uitbreiding nieuwe stap naar Smart Factory

Met de investering in de nieuwe TruLaser 3030 Fiber breidt SNIJ Noord opnieuw de productiecapaciteit uit. Vorig jaar werd geïnvesteerd in een TruLaser 5060 lasersnijmachine en in november 2014 werd de TruLaser 3030 geïnstalleerd. "De nieuwe machine vervangt een bestaande lasersnijmachine, waardoor de productiecapaciteit groter wordt. SNIJ Noord beschikt nu over drie lasersnijmachines en twee waterjets. Voor nabewerking is kortgeleden geïnvesteerd in een kantbank voor groot kantwerk en een afbraammachine. Deze investeringen maken SNIJ Noord tot een totaalleverancier voor snijwerk op maat", aldus Gerrit Jellema. Met de nieuwe TruLaser 3030 Fiber wordt het ook mogelijk om grotere productieplannen te draaien. Daarvoor wordt de TruLaser 3030 Fiber uitgebreid met een LiftMaster Compact en een PartMaster van Trumpf. "Door deze vorm van automatisering is het mogelijk om plaatmateriaal sneller te laden en te lossen. Met de PartMaster worden bewerkte stukken en resterende roosters snel en eenvoudig verwijderd", legt Jellema uit. "De machine kan op deze manier door één persoon bediend worden, waarbij beschadigingen aan materiaal en werklast voor onze medewerkers geminimaliseerd worden." De uitbreiding van de capaciteit en automatisering van het productieproces vormen een belangrijke stap naar Smart Factory.

Online calculeren

De inzet van slimme machines om het proces verder te ontwikkelen is niet de enige stap die SNIJ Noord zet. Jellema: "Smart Factory is de toekomst en we investeren gericht in machines en automatisering om klanten vanuit deze visie volledig te ontzorgen." Daarvoor werkt het Friese bedrijf nauw samen met Exact partner Arrix Automatisering, Trumpf en Radan. "Om een optimaal proces te kunnen waarborgen, moeten alle onderdelen feilloos met elkaar communiceren. Om die reden werken onze partners ook nauw met elkaar samen. Arrix is verantwoordelijk voor de aansturing en optimalisatie van de processen, Trumpf ondersteunt bij de aansturing van de productiemachines en Radan werkt aan een systeem waarmee het voor klanten binnenkort mogelijk wordt om online calculaties uit te voeren." Deze stappen passen bij de missie van SNIJ Noord om ieder product af te leveren als een cadeau voor de klant.

Over SNIJ Noord

SNIJ Noord beschikt over een omvangrijk machinepark voor snijwerk op maat, is gecertificeerd conform 3.1 certificaat en overstempelbevoegd volgens TUV Nord Certificaat. De Trumpf lasersnijmachines van SNIJ Noord zijn in staat lasersnijwerk tot en met 25mm plaatdikte te snijden (aluminium tot 12mm). Zowel normaal snijwerk als groot snijwerk is mogelijk. De 6KW lasersnijmachine met een 6000x2000mm snijbed is geschikt voor grootformaat snijwerk. Voor watersnijden beschikt SNIJ Noord over twee krachtige watersnijmachines: een 11x3 meter en een 6x3 meter waterjet. Groot kantwerk kan worden uitgevoerd tot 6 meter werkbreedte en een tonnage van 320 ton. De producten van SNIJ Noord worden geleverd door heel Nederland en onder andere toegepast in de industrie en transport, maar ook in bijzondere projecten waaronder de nieuwste Escape Room van Nederland.